De slider is niet ingesteld bij de opties. Stel deze nu in

Applicaties voor de zorg: begeleiding implementatie is key!

Zorgvisie 30-09-2015:
Enkele citaten uit het artikel over implementatie patiëntenportalen:

“Patiënten en zorgpersoneel moeten continu aangemoedigd worden om het patiëntportaal te gebruiken. Dat bepaalt voor een groot deel het succes van patiëntportalen. Dat blijkt tijdens het eHealth seminar van ChipSoft op 24 september waar drie ziekenhuizen vertellen over hun ervaringen.”

‘Wat wij hebben moeten leren is dat de implementatie van het patiëntportaal een enorme gedragsverandering vraagt’, vertelt Thilo Mohns, hoofd zorggroep kindergeneeskunde/neonatologie in het Máxima MC.”

Lees het geheel artikel hier: Zorgvisie – Patiëntportaal wordt niet vanzelf succesvol

Wat is de visie van BeagleBoxx op dit thema?

De mens hoort centraal te staan bij de implementatie van patiëntenportalen, niet de techniek. Dat is visie van BeagleBoxx, het draait tenslotte om het welzijn van de patiënt, dat zit in ons DNA.

BeagleBoxx heeft nu al meer dan 100.000 uur ervaring opgedaan in de praktijk. Dit varieert van uitgebreide proeven tot daadwerkelijke dagelijkse uitvoering. Wij weten als geen ander dat een gezamenlijk implementatie traject met het betrokken ziekenhuis, haar medewerkers en met patiënten en hun familie randvoorwaardelijk is voor het succesvol implementeren van welk patiëntenportaal dan ook.

Het is daarom dat wij deze implementaties langdurig begeleiden.

BeagleBoxx leidt verplegend personeel, servicemedewerkers en vrijwilligers op om gebruikers optimaal te begeleiden, waarbij rekening wordt gehouden met leeftijd, gezondheidstoestand en fysieke mogelijkheden van de patiënten.

Dit is er op gericht om zeker te stellen dat iedereen weet wat het aangeboden concept behelst, hoe het optimaal gebruikt kan worden en hoe het aan patiënten aangeboden wordt.

Uit internationaal onderzoek blijkt dat patiënten minder vragen stellen als ze zelfstandig kunnen functioneren en zich prettig voelen.
Bovendien vragen ze minder aandacht van het verplegend personeel en de servicemedewerkers, hetgeen een positief effect op de ervaren werkdruk heeft.

Weten hoe wij de patiëntenreis begeleiden? Klik hier!Terug naar overzicht

 

©2016 BeagleBoxx  |  Disclaimer  |  Webdesign: Webton.nl